Professionella översättningstjänster

TPM Översättningar Ab är en översättningsbyrå specialiserad på översättning av facktexter från finska till svenska. Vi betjänar dig flexibelt med över 25 års erfarenhet och kompetens. Vår långa arbetserfarenhet inom branschen garanterar kunden ett önskat resultat.

Lämna din översättning i säkra händer – kontakta oss!

Kvalitet och flexibilitet

Som en liten och smidig översättningsbyrå kan vi erbjuda individuell och kundanpassad service. Vi producerar tillförlitliga översättningar som håller hög kvalitet och svarar mot kundens behov och önskemål. Vi betjänar dig flexibelt och levererar även omfattande uppdrag pålitligt enligt överenskommen tidtabell.


Som stöd i översättningsarbetet använder vi översättningsprogrammet SDL Trados Studio för att säkerställa en enhetlig terminologi och ett högklassigt resultat.

Vi översätter facktexter inom olika områden

TPM Översättningar Ab erbjuder mångsidiga översättningstjänster även för de mest krävande behoven. Våra kunder är främst privata företag och organisationer, men vi betjänar också den offentliga sektorn och privatpersoner. Vår kärnkompetens är översättning av facktexter från finska till svenska framför allt inom bank, finans, försäkring och investering.

Läs mer

Auktoriserad översättare till svenska

Det behövs ofta en auktoriserad översättning när du vill översätta offentliga dokument som ska vara juridiskt bindande. En auktoriserad översättning styrks med en stämpel som ger översättningen den laga kraft som vissa myndigheter och institutioner kräver för att översättningen ska gälla som originaldokument. Rätten att vara verksam som auktoriserad translator beviljas av Examensnämnden för auktoriserade translatorer som är verksam i samband med Utbildningsstyrelsen. Examensnämnden övervakar också verksamheten och för ett register över auktoriserade translatorer.

Vi erbjuder även språkgranskning

Förutom översättningar inkluderar våra tjänster också språkgranskning och korrekturläsning av texter på svenska. Du kan ge oss ett redan existerande original eller en tidigare översatt text för att läsas och granskas.


Språkgranskningen görs alltid med målgruppen i fokus. Samtidigt kontrollerar vi att texten till innehåll och stil uppfyller sitt ändamål.

Läs mer

Det är enkelt att kommunicera med oss

Vi hjälper dig snabbt och flexibelt – var du än befinner dig! Du når oss behändigt via telefon eller e-post och kan enkelt skicka oss det material som ska översättas eller korrekturläsas som en bifogad fil via e-post. Ta gärna kontakt om du har specifika önskemål och behov relaterade till materialet.